7 причин купить электрическую зубную щетку.

7 причин купити електричну зубну щітку.

Зміст

  1. Простота чищення
  2. Якість очищення
  3. Економія часу та зубної пасти
  4. Ідеально для дітей
  5. Догляд за яснами
  6. Індивідуальний догляд
  7. Однієї щітки вистачить на всю сім'ю
  8. Як правильно чистити зуби електричною щіткою

Простота чищення

Адептам мануального чищення здається, що електричними керуватися дуже складно і взагалі не зрозуміло. Однак насправді все навпаки. За рекомендаціями стоматологів звичайною щіткою недостатньо просто чистити вгору-вниз. Потрібно тримати щітку під кутом 40-45 °, робити вимітають рухи від основи ясен вгору. Великими головками мануальних щіток досить незручно здійснювати багато маніпуляцій від тих самих рухів, що виметають, до очищення далеких зубів, догляду за язиком, яснами і щоками.

Електрична зубна щітка все робить сама. Залежно від конфігурації та принципу роботи, вона вібрує, крутиться або описує непомітні вісімки. Вам залишається лише прикласти щітку під кутом і переміщати її вздовж зубів.

Якщо ви переживаєте за те, як прикладати щітку, як сильно натискати, скільки чистити за часом – про це щітка вам також повідомить сама. У багатьох пристроях є таймери, детектори натиску і навіть цілі програми з порадами з гігієни. Щітка сигналізує, якщо ви занадто сильно натиснули, попередить, коли час приступити до чищення наступної ділянки, сповістить, коли час закінчувати чищення і так далі. Загалом, вам нема про що переживати перед переходом на електричне чищення – це зовсім не так складно, як здається.

Якість очищення

Якість чищення ручної щітки залежить від того, наскільки правильно і старанно ви чистите зуби, в другу чергу – від конструкції та щетинок самої щітки. З електричною все навпаки.

Є три типи електричних щіток: ротаційна, звукова та ультразвукова. У першій чистяча головка рухається вперед-назад з частотою до 18 000 оборотів за хвилину, іноді крутиться навколо своєї осі.

Звукові мають набагато більші обороти — до 62 000 за рахунок звукового генератора.Ультразвукові, як ясно з назви, працюють на ультразвуку і вважаються найпередовішими та ефективнішими, хоча й менш поширеними через свою високу вартість.

Всі три типи в рази ефективніші за стандартну щітку. Електричні зубні щітки здатні очистити зуби від щільних забруднень, якісно вичистити важкодоступні місця та глибокі міжзубні простори. При цьому вам не потрібно буде завзято терти зуби або натискати на щітку - пристрої працюють дуже делікатно навіть із пошкодженою або тонкою емаллю. Вони зручні у догляді за зубними конструкціями, підходять для дітей, людей похилого віку.

Для того, щоб щітка виправдала покладені на неї надії – перед покупкою проконсультуйтеся зі стоматологом. Він підкаже, який вид щітки та які насадки краще для вас.

Економія часу та зубної пасти

У середньому, для електричної зубної щітки достатньо 1,5-2 хвилини на всю порожнину рота, щоб якісно очистити зуби. З мануальною ж цей час удвічі більший. Здавалося б, дві хвилини та чотири – різниця невелика, але для тих, хто не любить рутинні дії – відчутна. Зубної пасти для електричної щітки так само потрібно в середньому у 2-3 рази менше, ніж для мануальної. Тому, якщо ви на боці здорової економії, то з електричною зубною щіткою можете сміливо дозволити собі дорогу зубну пасту, що доглядає - витрачатись вона буде дуже повільно.

Ідеально для дітей

Для багатьох малюків привчання до гігієни рота – процедура болісна та неприємна. А для багатьох батьків пояснити дитині, навіщо чистити зуби і як це правильно робити – справжній головний біль.

Електричні зубні щітки здатні перетворити нудну рутину на веселу розвагу. Є окремі дитячі моделі в яскравих корпусах із улюбленими героями казок та мультфільмів. Окрім привабливого для дитини дизайну, сам процес чищення у таких пристроях часто поєднується з ігровими елементами: музикою, зворотним відліком, міні-іграми у додатку для смартфона. Словом, виробники роблять все, щоб захопити маленького непосидю та переконати його, що чистити зуби — це класно.І це працює!

Догляд за яснами

Мануальною щіткою очищати або масажувати ясна не дуже зручно і приємно, особливо якщо ясна травмована і чутлива Щітки середньої та високої жорсткості викликатимуть болючі відчуття, а ультрам'які комфортно почистять ясна, але можуть не впоратися з нальотом на зубах. Електрична щітка - особливо звукова або ультразвукова - непомітно і м'яко дбає про ясна. Деякі пристрої навіть мають окрему функцію масажу спеціально для ясен. Він у свою чергу запобігає кровоточивості, запаленню та набряку ясен.

Індивідуальний догляд

З електричною зубною щіткою процедуру чищення можна повністю підлаштувати під поточні потреби. У просунутих пристроях зазвичай є безліч режимів роботи: делікатне чищення, масаж, відбілювання, полірування, глибоке чищення і так далі.

Часто прихильники звичного догляду говорять про те, що з ручної щітки на електричну переходити складно, і тривалий час технічне ноу-хау здається незручним. Щоб вирішити цю проблему, виробники додають до функціоналу своїх щіток спеціальний режим звикання. Він може бути по-різному реалізований в деталях залежно від бренду, але сенс один: протягом 1-2 тижнів щітка поступово збільшує потужність роботи з найнижчою до нормальної, щоб ви змогли плавно адаптуватися до нових відчуттів.

Також у багатьох системах щіток є можливість вибрати необхідну насадку. Є насадки для масажу ясен та язика, для глибокого очищення нальоту, для відбілювання та, що важливо, окремі санадки для брекетних систем. Останні спеціально сконструйовані так, щоб щетинки проникали у всі міжзубні простори та щілини під брекетами та елайнерами. Природно, можна зустріти насадки різної жорсткості, розміру, кольору - загалом догляд може бути дійсно індивідуальним і зручним.

Однієї щітки вистачить на всю сім'ю

Цей аргумент однозначно для тих, хто вважає, що користуватися електричною зубною щіткою дорого. Безперечно, вона дорожча за мануальну. Але однієї щітки вам може вистачити на всю сім'ю, адже головки абсолютно завжди змінні.Так що, якщо ви не готові купувати кілька щіток відразу, можна купити один основний пристрій і кілька насадок для кожного домочадця окремо.

Для колективного використання краще вибирати щітки з місцем для зберігання насадок, а ще краще з ультрафіолетовим дезінфектором. У такому випадку зберігати насадки не тільки зручно, але й абсолютно гігієнічно. Справа в тому, що якщо ви просто складете насадки для різних людей в одному місці, то ризик передачі бактерій від однієї людини до іншої величезний. Особливо це важливо коли серед користувачів є діти. Кейс з дезінфектором обробляє насадки після використання ультрафіолетовими променями, вбиваючи всі мікроорганізми.

Як правильно чистити зуби електричною щіткою

Електрична зубна щітка - це справді круто, але вона не панацея, якщо ви неправильно чистите зуби. Нагадаємо, як потрібно це робити:

  1. Чистка зубів займає в середньому 1,5-2 хвилини. Менше — неефективно навіть із найкрутішими та найшвидшими щітками. Зубна паста для електричних щіток також потрібна.
  2. Повільно ведіть щітку вздовж зубного ряду. Прочистіть зуби із зовнішньої, внутрішньої сторін, потім обов'язково зверху. Сильно давити щіткою на зуби не потрібно. Якщо у вашої моделі є датчик натиску, то щітка повідомить вас про надмірну старанність.
  3. Наприкінці обов'язково очистіть мову.
  4. Після вечірнього чищення корисно додатково користуватися іригатором для комплексного очищення ротової порожнини. І не забувайте хоча б раз на день масажувати ясна.
  5. Обов'язково змінюйте голівку кожні 3 місяці. Щетинки стираються, втрачають форму, і якість чищення стає набагато нижчою. До того ж на поверхні щітки можуть залишатися бактерії.
.
Вернуться к блогу